LOGOPED SHAXOBCHALARIDA OʻQUVCHILARGA TIBBIY- PSIXOLOGIK, PEDAGOGIK, KORREKSION-TARBIYALASH TAMOYILLARINI SHAKLLANTIRISH - Tojikulova G.F. (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Ushbu maqola logoped shaxobchalarida oʻquvchilarga tibbiy-psixologik, pedagogik, korreksion-tarbiyalash ishlarida oʻqituvchi-defektolog, oʻqituvchi- logoped, musiqa, instructor jismoniy madaniyat,oʻquvchilar bogʻchasiga biriktirilgan oʻqituvchi psixolog, tarbiyachilar va tibbiyot xodimlari tomonidan poliklinikasining bosh hamshirasi va pediatrlari. Oʻquvchini har tomonlama oʻrganish, oʻquvchi uchun eng maqbul ish usullarini tanlash, ta‘lim mazmunini tanlash oʻquvchilarning individual psixologik xususiyatlarini hisobga olgan holda amalga oshirishga oʻrgatishda ilmiy yondashuvlar asosida yoritilgan.