ODIL YOQUBOVNING “ULUG’BEK XAZINASI” ASARIDAGI REALIYA VA ULARNING TARJIMASI - Abdug’aniyeva Izzatoy; Bahodirova Sabrina; Maxmaraximova Shaxnoza; Mengturayeva Shohista (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: Maqolada realiya tushunchasi mohiyati, uning tilshunoslikda tutgan o‘rni, realiya birliklarning boshqa leksik birliklar orasidagi farqi ochib berilgan. Shuningdek, realiyalarni tasniflash masalalariga ham to‘xtalib o‘tilgan. Realiya birliklarning xalq turmush tarzi, dunyoqarashi va madaniyati bilan aloqadorligi va ularning lug‘at boyligini oshirishda, milliy koloritni aks ettirishda tutgan o‘rni izohlangan. Realiyalarni o‘rganish va ular bilan bog‘liq tadqiqotlar doirasini kengaytirish muayyan tilning ichki taraqqiyot xususiyatlarini o‘rganishda va madaniyatlar orasidagi farqlarni keng yoritishda o‘ziga xos ahamiyat kasb etishi qayd etilgan.