GEOGRAFIYADA UMUMIY OʻRTA TAʼLIM DAVLAT TAʼLIM STANDARTLARINING MAZMUNI - G.U.Baqoyeva (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada geografiyada umumiy o‘rta ta’lim davlat ta’lim standartlarining mazmuni tahlil qilinadi. Ta’lim standartlari o‘quvchilarga geografik bilimlar, ko‘nikmalar va kompetensiyalarni shakllantirishda muhim ahamiyatga ega. Shuningdek standartlarning asosiy komponentlari, mavzular va bo‘limlar, o‘quvchilarning erishishi kerak bo‘lgan maqsadlar, ko‘nikmalar va baholash mezonlari keltirilgan.