O‘ZBEKISTONDA OZIQ-OVQAT XAVFSIZLIGINI TA‘MINLASHNING HUQUQIY ASOSLARI - Sheraliyev Xayitali Ro‘zaliyevich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Oʻzbekistonda oziq-ovqat xavfsizligini ta‘minlashning huquqiy asoslarini takomillashtirish davlatning muhim ustuvor vazifalaridan biridir. Oziq-ovqat xavfsizligini ta‘minlash iqtisodiy xavfsizligini ta’minlashda, shuningdek jamiyatning ijtimoiy-iqtisodiy barqarorligini mustaxkamlashda muhim oʻrin tutadi. Oziq-ovqat xavfsizligini ta‘minlashning huquqiy asoslari esa jamiyat a’zolarining ijtimoiy himoya va iqtisodiy barqarorlikdagi manfaatdorligi bilan bogʻliq. Mazkur maqolada Oʻzbekistonda oziq-ovqat xavfsizligini ta‘minlashning huquqiy asoslari tahlil qilinadi.