INTELLEKTUAL TIZIMLAR - Allayarov Tohirjon o`Rinboy o`g`li; Samandarov Xursand Jumamurod o`g`li; Muxtorov Lazizbek Baxtiyor o`g`li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolamizda an’anaviy tarzda ijodiy deb hisoblangan, ma’lum bir fan sohasiga tegishli bo’lgan muammolarni hal qilishga qodir texnik yoki dasturiy tizim bo’lib, ular haqidagi bilimlar bunday tizim xotirasida saqlanadi. Intellektual tizimning tuzilishi uchta asosiy blokni o’z ichiga oladi - bilimlar bazasi, hal qiluvchi va aqlli interfeys. Intellektual tizimlar "sun’iy intellekt" nomi ostida birlashgan fanlar guruhi tomonidan o’rganiladi.