ЖАЗОНИ ИЖРО ЭТИШ МУАССАСАЛАРИДАН ОЗОД ҚИЛИНГАН ШАХСЛАРГА ХОРИЖИЙ ТИЛЛАРНИ ЎРГАТИШНИНГ ҲУҚУҚИЙ АСОСЛАРИ - Иканова Лазокат (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Аннотация: Ушбу мақолада жазони ижро этиш муассасаларидан озод қилинган шахсларга хорижий тилларни ўргатишнинг ҳуқуқий асослари илмий таҳлил қиланган. Хусусан, Ўзбекистон Республикаси Жиноят-ижроия кодекси, Жиноят Кодекси ва Вазирлар Маҳкамасининг қарорларида судланган шахсларга хорижий тилларни ўқитиш билан боғлиқ нормаларни илмий ўрганишга эътибор қаратилган.