INGLIZ VA RUS TILIDAGI MAQOLLARNING O`ZBEK TILIDAGI MUQOBILI BO`YICHA LINGVISTIK TAHLILI - Abdushukurova Sevara; Abdumurodova Muattar; Shamsuddinova Iqbol (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya. Bilamizki adabiy til shevalardan so‘z olish hamda chetdan yangi so’zlarni o’zlashtirish, ya’ni Yevropa so’zlarini tilimizga kirib kelishi bilan boyiydi. Biz ushbu maqolam orqali maqollarimizni yevropada xususan, ingliz hamda rus tilidagi o’xshash hamda farqli tomonlarni tahlil etib beramiz. Maqollarimiz Yevropa tillaridan mentalitetimiz doirasida ham o‘z tilimizga tarjima qilinadi.