ABDURAHMON SAYYOH TOSHKANDIYNING MA’RIFATPARVARLIK G‘OYALARIDAGI O‘ZIGA-XOS JIHATLAR. - Raxmanov Umidjon Shokirjonovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: Jadidlarimizning boy merosini o‘rganish, ularning xalq ongini shakllantirish va jamiyatni rivojlanlangan jamiyatlar qatorida ko‘rish bo‘lgan azaliy orzularini amalga oshirish yo‘lidagi harakatlarini tadqiq qilish muhim vazifalardan biridir. Yetishib kelayotgan yosh avlod tarbiyasida axloqiy fazilatlarni shakllantirish XX asrda milliy uyg‘onish davrining g‘oyalar rivojida qanchalar ahamiyatga ega bo‘lgan bo‘lsa, XXI asrda ham bu masala o‘z dolzarbligini yo‘qotmagan. Jadid ma’rifatparvarlarining g‘oyalari va qarashlarini chuqur o‘rganish muhim ahamyatga egadir.