ХОТИН-ҚИЗЛАР МАСАЛАЛАРИ БЎЙИЧА ИНСПЕКТОРЛАР ФАОЛИЯТИНИ БОШҚАРИШГА ДОИР РИВОЖЛАНГАН МАМЛАКАТЛАР ТАЖРИБАСИНИНГ ИЛМИЙ ТАҲЛИЛИ - Реймкулова Хурзада Хапузатдиновна (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Аннотация: ушбу мақолада ривожланган мамлакатларда хотин-қизлар масалалари бўйича инспекторлар фаолиятини бошқаришнинг илмий таҳлили амалга оширилади. Маълумотларга асосланган ҳолда, институтлараро ҳамкорлик, давлат сиёсати ва жамоат ташкилотларининг ролини таҳлил қилиш орқали инспекторларнинг жамиятдаги ўрни ва фаолиятини кўриб чиқамиз. Мақолада шундай амалий таклифлар келтириладики, улар мамлакатимизда хотин-қизлар масалалари бўйича инспекторларнинг самарадорлигини оширишга ёрдам бериши мумкин. Ривожланган давлатларнинг тажрибаси, жумладан, усуллар, стандартлар ва стратегик ёндашувлар, хусусан, гендер тенглик ва хотин-қизлар ҳуқуқларини ҳимоя қилиш соҳасидаги энг яхши амалиётларни ўрганиш борасидаги муҳокамалар қамраб олинган. Мақоладаги тадқиқот натижалари хотин-қизлар масалалари бўйича инспекторлар фаолиятини оптималлаштиришдаги самарали стратегияларни яратишда фойдаланиш учун муҳим манба бўлиб хизмат қилади.