ZAMONAVIY AXLOQ TARBIYASI: YUTUQLAR VA KAMCHILIKLAR - Komiljonova Zuxra Komiljon qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Mazkur maqolada zamonaviy axloq tarbiyasi yutug`lari va kamchiliklari mavzusi yoritilgan. Ma`naviy tamoyil inson huquqlarining asosini tashkil etib, u insonning mustaqil tanlagan maqsadga erishish yo`lidagi faoliyatida erkinlik va farovonlikka bo`lgan teng huquqini belgilaydi. Avvalo, iqtisodiy va siyosiy darajada globallashuv ayrim yirik trans va multinatsional korporatsiyalar manfaatigagina xizmat qiluvchi tizimdir. Unda qashshoq davlatlarga beg`araz yordam berish, biror davlat yoki xalq farovonligi uchun xizmat qilish kabi maqsadlar bo`lmaydi.