METHODS OF TEACHING A FOREIGN LANGUAGE TO CHILDREN IN PRE-SCHOOL AND PRIMARY EDUCATION - Toshtemirova Rayhona (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya:ushbu maqolada maktabgacha va boshlang‘ich ta’limda xorijiy tilni bolalarga o‘rgatishning samarali usullari ko‘rib chiqiladi. Xorijiy tilni o‘rganish jarayoni bolalar uchun qiziqarli va motivatsion bo‘lishi zarur, shuning uchun o‘yinlar, vizuallik, musiqa, interaktiv faoliyatlar va madaniyat bilan tanishtirish kabi turli metodlardan foydalanish muhimdir. O‘yin orqali o‘rganish, didaktik materiallar, ritmik yondashuv va kundalik hayotdagi vaziyatlarni qo‘llash bolalarning til ko‘nikmalarini rivojlantirishda yordam beradi. Maqola, shuningdek, yangi materiallarni takrorlash va mustahkamlashning ahamiyatini ta’kidlaydi. Ushbu yondashuvlar orqali bolalar xorijiy tilni osonlik bilan o‘zlashtirib, kelajakda muvaffaqiyatli muloqot qilish imkoniyatiga ega bo‘ladilar.