BOLALAR VA O’SMIRLAR UCHUN JISMONIY TARBIYANING AHAMIYATI - Xatamov Nurbek Boliyevich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bolalar va o’smirlar uchun jismoniy tarbiyaning ahamiyati, sog’lom rivojlanishdagi roli va uning foydalari ko’rib chiqiladi. Jismoniy tarbiya ruhiy salomatlikni yaxshilash, ijtimoiy ko’nikmalarni rivojlantirish va disiplinni oshirishda muhim ahamiyatga ega. Muntazam jismoniy faoliyat stressni kamaytiradi va o’z-o’ziga ishonchni oshiradi. Shuningdek, zamonaviy texnologiyalar jismoniy tarbiyani yanada interaktiv va qiziqarli qiladi. Maqola jamiyatning yosh avlodni sog’lom tarbiyalashdagi rolini ta’kidlaydi.