TRANSPORT VOSITALARIDA UYALI ALOQA XIZMATIDAN FOYDALANISH - Nasirov Ilxam Zakirovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining 2023-yil 25-yanvardagi “Respublika ijro etuvchi hokimiyat organlari faoliyatini samarali yo‘lga qo‘yishga doir birinchi navbatdagi tashkiliy chora-tadbirlar to‘g‘risida”gi PF-14-son Farmoniga asosan “…Transport sohasini raqamlashtirishning ustuvor vazifalari sifatda transport sohasiga axborot-kommunikatsiya texnologiyalarini joriy etish va transport xizmatlari foydalanuvchilariga qulayliklar yaratish va shaffoflikni ta’minlash” vazifalari belgilangan [1-3]. O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining 17.02.2021 yildagi PQ-4996-son qaroriga asosan “Raqamli O‘zbekiston- 2030 strategiyasi”ga muvofiq “…Sun’iy intellekt texnologiyalarini jadal joriy etish va ularni mamlakatimizda keng qo‘llash, raqamli ma’lumotlardan foydalanish imkoniyatini va ularning yuqori sifatini ta’minlash, ushbu sohada malakali kadrlar tayyorlash uchun qulay shart-sharoitlar yaratish” vazifalari belgilangan [4,5].