ANDIJON SHAHRINING JAMOAT TRANSPORTIDA XIZMAT KO‘RSATISH SIFATINI OSHIRISH - Xakimov Mavlonbek Solijon o‘g‘li; Nasirov Ilxam Zakirovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Harakatni tashkil etish bo‘yicha muhandislik faoliyatining asosiy mazmunini ko‘rib chiqishda amalga oshirilayotgan chora-tadbirlar natijalarini miqdoriy ko‘rsatkichlar bo‘yicha baholash zarurligi qayd etiladi. Shu bilan birga jamoat transportidan foydalanish sifatini ta’minlashda "oldingi" va "keyin" ko‘rsatkichlarini taqqoslash usulidan foydalanish maqsadga muvofiq hisoblanadi. Bu o‘ziga xos transport sharoitlarining xilma-xilligi bilan bog‘liq va shuning uchun baholash mezonlarining mutloq qiymatlarini belgilashning iloji yo‘q va harakatni tashkil etishni takomillashtirish natijasida yuzaga keladigan ko‘rsatkichlardagi o‘zgarishlarni tahlil qilish kerak. Jamoat transportida, ya’ni avtobus harakatini yaxshilash shahar ko‘chalarida aniq va kompleks chora-tadbirlar ishlab chiqish lozimligini taqazo etadi [1-4].