GIMENOLEPIDOZNING EPIDEMIOLOGIK XUSUSIYATLARI VA UNING PROFILAKTIK CHORA-TADBIRLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Bakirov Asadullo Abdiqodirovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: gimenolepidoz — bu gimenolepis qurtlari (Hymenolepis nana va Hymenolepis diminuta) sabab bo’ladigan parazitar kasallik bo’lib, asosan oshqozon-ichak tizimini ta’sir qiladi. Ushbu kasallik global miqyosda tarqalgan bo’lib, sanitariya sharoitlari yomon bo’lgan hududlarda keng tarqaladi. Gimenolepidozning epidemiologik xususiyatlari, jumladan, tarqalish joylari, infektsiyalangan populyatsiyalar va kasallik belgilari, kasallikning jiddiyligini va uning profilaktika choralarini ishlab chiqish zarurligini ko’rsatadi.