TA’LIM TIZIMI SIFATIGA TA’SIR ETUVCHI IJTIMOIY OMILLAR - Dilbar Ilauatdinova (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annonatsiya: “Ta’lim sifati” keng qamrovli va ko‘p qirrali tushuncha bo‘lib, bugungi kunda jamiyat hayotining hamda xalqaro ta’lim siyosatining ajralmas qismiga aylanib bormoqda. Mazkur maqolada “ ta’lim sifati “ tushunchasi, ta’lim sifatiga ta’sir etuvchi turli ijtimoiy omillar, ularning ijobiy va salbiy tomonlari yoritilgan. Ushbu omillar ta’lim oluvchilarning tajribasini shakllantirish uchun qimmatli tavsiyalar beradi va tizimdagi muammolarni hal etishda potensial strategiyalarni taklif qiladi.