QONUNIY AJRAMASDAN UYLANSA QANDAY JAVOBGARLIK BOR? - Ergashev Nuriddin (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: Maqolada O’zbekiston Respublikasidagi nikohdan o’tish tartibi, nikohning qanday asosda tuzilishi, nikohning qanday holatlarda haqiqiy emas deb topilishi haqida ma’lumotlar keltirildi. Shuningdek, O’zbekiston Respublikasida qonuniy nikohda bo’lgan fuqarolarning qay tartibda FHDYO organlarida ajrashishi haqidagi to’liq ma’lumotlar sanab o’tilgan. Nikohda bo’lib turgan fuqarolarning qonuniy ajramasdan turib, yana nikohdan o’tsa, unga beriladigan javobgarlik choralari haqida, shu bilan birga, Ozbekiston Respublikasidagi nikoh munosababtlariga oid ba’zi bir statistikalar va yurtboshimizning qo’shxotinlikni tanqid ostiga olganlariklari haqida ma’lumotlar keltirilgan.