MEHNAT SHARTNOMASIDA AKS ETTIRILISHI LOZIM BOʻLGAN MAJBURIY SHARTLAR VA REKVIZITLAR ROʻYXATI KENGAYMOQDA. SHARTNOMANI IMZOLASHDAN OLDIN... - Toshkentboyev Ro`ziboy Zokir o`g`li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasining yangi Mehnat kodeksi asosida mehnat shartnomasida aks ettirilishi lozim bo‘lgan majburiy shartlar va rekvizitlar tahlil qilinadi. Shartnomaning mazmuni, unda kiritilishi zarur bo‘lgan shartlar, rekvizitlar va ish sharoitlari yoritilgan. Shuningdek, maqolada O‘zbekistonning mehnat shartnomalari tizimi va boshqa davlatlardagi (AQSh, Yevropa Ittifoqi) mehnat shartnomalari tizimi taqqoslanadi. Maqola, shuningdek, mehnat shartnomasining tuzilishidagi noaniqliklarni oldini olish va huquqiy himoyani ta’minlash masalalariga ham to‘xtalib o‘tadi.