YUQORI SAMARALI SUYUQLIK XROMATOGRAFI (HPLC) QO’LLANISH SOHALARI - Sanaqulova Hilola yunus qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Suyuqlik xromatografi tizimlari har qanday laboratoriyada deyarli hamma uchun mos keladi, chunki ular turli matritsalarda keng doiradagi analitiklarni tahlil qilish uchun ishlatilishi mumkin. Suyuqlik xromatografi tizimlarida detektor sifatida mass spektrometrlardan foydalanish keng tarqalgan. Suyuqlik xromatografi -MS klinik diagnostikada amaliy dasturlarni topdi va yangi ilovalar uchun foydalanishda davom etishi kutilmoqda. Birinchi tizim joriy qilinganidan o’n yil oldin, yuqori bosimli xromatografiya HPLC tobora ommalashib bormoqda va dunyoning ko’plab laboratoriyalarida moslashtirilmoqda.