O’ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA BANK HUQUQI TAMOYILLARI - Axmedova Zilola Xamidovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola O‘zbekiston Respublikasida bank huquqi tamoyillarini tahlil qiladi. Bank huquqi tamoyillari mamlakatning moliyaviy tizimining barqarorligini ta’minlash, banklar faoliyatini nazorat qilish va mijozlarning huquqlarini himoya qilish kabi masalalarni o‘z ichiga oladi. Maqolada huquqiy barqarorlik, shaxsiy huquq va erkinliklarni hurmat qilish, shaffoflik, boshqaruv va nazorat, banklarning ijtimoiy mas’uliyati, xalqaro standartlarga muvofiqlik tamoyillari keng ko‘rib chiqilgan.