ZAMONAVIY OʻZBEK SHEʼRIYATIDA METAFORIK OBRAZNING O‘RNI - Berdiyeva Zebo Uralovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya. Maqolada Metafora, metonimiya, sinekdoxa va vazifadoshlikdan tashqari, maʼno koʻchishining qorishiq holda qoʻllanishi hamda metafora-metonimiya, metonimiya-sinekdoxa tarzida uchraydigan koʻchimlar ogʻzaki nutqda ham, badiiy adabiyotda ham koʻp uchrashi. “Adabiyotshunoslik lugʻati”da badiiy adabiyotda, ayniqsa, metaforik tafakkur yеtakchilik qilayotgan zamonaviy adabiyotda metonimiya metaforaga nisbatan kam uchrashi, estetik funksiyadorligi jihatidan u metaforadan quyiroq turishi olam va ijtimoiy borliqqa munosabati hamda unda tutgan o‘rni muammo sifatida o‘rganilgan.