YOSHLAR O’RTASIDA AXBOROT MADANIYATINI SHAKLLANTIRISH - Kodirova Gulchexra Muminovna; Xujayorova Maxliyo Tangirberdi Qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola raqamli savodxonlik, tanqidiy fikrlash va axborotdan mas’uliyatli foydalanishni ta’kidlab, yoshlarda axborot madaniyatini rivojlantirish muhimligiga urg’u beradi. U yolg’on ma’lumotlar va texnologiyaga haddan tashqari bog’liqlik kabi muammolarni muhokama qiladi va o’qitish, raqamli savodxonlik tashabbuslari va ijtimoiy qo’llab-quvvatlash orqali himoya usullarini taklif qiladi. Maqolaning xulosasi shundan iboratki, axborot madaniyati jamiyat taraqqiyoti va yoshlar kamolotida muhim ahamiyatga ega.