PROFILAKTIKA INSPEKTORLARINING IJTIMOIY REABLITATSIYA QILISH VA IJTIMOIY MOSLASHTIRISH CHORA-TADBIRLARINI AMALGA OSHIRISH FAOLIYATI - Xasanov Davron Ziyodulla o‘g‘li; Utepov Dilmurod Sheraliyevich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqolada profilaktika inspektorlarining ijtimoiy reabilitatsiya va ijtimoiy moslashtirish sohasidagi faoliyati tahlil qilinadi. Ushbu faoliyatning asosiy maqsadi, ijtimoiy muammolarni hal qilish, jinoyatchilikning oldini olish va jamiyatga qayta integratsiyalashishni ta'minlashdan iboratdir. Profilaktika inspektorlari, jinoyatni sodir etgan shaxslarni ijtimoiy moslashtirish va reabilitatsiya qilish jarayonlarini amalga oshirishda muhim rol o'ynaydi. Maqolada, ijtimoiy reabilitatsiya va moslashtirishni amalga oshirishda qo'llaniladigan chora-tadbirlar, usullar va mavjud muammolar o'rganiladi. Shuningdek, mamlakatimizda bu sohadagi qonuniy asoslar va amaliyotga oid muammolar ham ko'rib chiqiladi. Maqola ijtimoiy himoya tizimi va profilaktika inspektorlarining jamiyatdagi o'rni haqida keng qamrovli tahlilni taqdim etadi.