TEXNOLOGIYA FANINING TARIXI VA RIVOJLANISH BOSQICHLARI - Mirzayeva Nargiza; Bahodirova Sapura; Abdusalomova Shodiya; Mamajonov Guluzro Abdurashidovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Texnologik ta'lim — bu o'quv jarayonida zamonaviy texnologiyalarni qo'llash va o'quvchilarga turli texnik vositalar, usullar va metodlarni o'rgatish bilan bog'liq soha. Texnologik ta'limning rivojlanishi jamiyatning ilmiy-texnik taraqqiyoti, ijtimoiy ehtiyojlar va o'quv jarayonining samaradorligini oshirishga bo'lgan intilish bilan chambarchas bog'liq. Texnologik ta'lim tarixining rivojlanishi o'quv jarayoniga yangi texnologiyalarni kiritish va o'qitish usullarini yangilashga bo'lgan ehtiyojning natijasi bo'lib, har bir bosqichda jamiyatning ijtimoiy va iqtisodiy rivojlanishi ta'lim tizimini o'zgartirib borishga olib keldi. Hozirgi kunda texnologik ta'limning asosiy maqsadi o'quvchilarga ilg'or texnologiyalar yordamida bilim berish, ularning ijodiy va tanqidiy fikrlash ko'nikmalarini rivojlantirishdir