PROFILAKTIKA INSPEKTORLARINING "SMART MAHALLA" AXBOROT TIZIMIGA FUQAROLAR TOMONIDAN QILINGAN MUROJAATLARNI KO'RIB CHIQISH FAOLIYATINING BOSQICHLARI - Tohirov Arslon Ruslan o'g'li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
"Smart Mahalla" tizimi O'zbekistonda fuqarolarga davlat xizmatlarini ko'rsatishni yaxshilash, shaffoflikni ta'minlash va davlat va fuqarolar o'rtasidagi muloqotni samarali tashkil etish maqsadida yaratilgan raqamli platformadir. Ushbu tizim orqali fuqarolar o'z muammolarini va ehtiyojlarini elektron shaklda bildirishi mumkin. Profilaktika inspektorlari bu tizimda fuqarolarning murojaatlarini ko'rib chiqish, ularni tahlil qilish va tegishli choralar ko'rish bilan shug'ullanadilar. Bu maqolada profilaktika inspektorlarining "Smart Mahalla" tizimiga fuqaro tomonidan qilingan murojaatlarni ko'rib chiqish faoliyatining bosqichlari, ular tomonidan bajarilishi lozim bo'lgan vazifalar va tizim samaradorligini oshirish yo'llari tahlil etiladi.