PROFILAKTIKA INSPEKTORLARINING "SMART MAHALLA" AXBOROT TIZIMIGA FUQAROLAR TOMONIDAN QILINGAN MUROJAATLARNI KO'RIB CHIQISH FAOLIYATI - Tohirov Arslon Ruslan o'g'li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Anotatsiya. Maqolada profilaktika inspektorlarining "Smart Mahalla" axborot tizimiga fuqaro tomonidan qilingan murojaatlarni ko'rib chiqish faoliyati o'rganiladi. "Smart Mahalla" tizimi fuqarolarga davlat xizmatlaridan foydalanishda osonlik yaratib, murojaatlarni elektron tarzda tizimga kiritish imkoniyatini beradi. Profilaktika inspektorlari bu tizim orqali fuqaro murojaatlarini tahlil qilib, jinoiy huquqbuzarliklarni oldini olish, jamiyatda xavfsizlikni ta'minlash va fuqarolarga huquqiy yordam ko'rsatish bo'yicha samarali chora-tadbirlar ishlab chiqadilar. Ushbu faoliyatning samaradorligini oshirish uchun texnologik ta'minot, mutaxassislar malakasi va jamoatchilik bilan hamkorlikni kuchaytirish zarurligi ta'kidlanadi. Maqolada shuningdek, "Smart Mahalla" tizimi orqali murojaatlarni ko'rib chiqishda yuzaga keladigan muammolar va ularni hal qilish bo'yicha amaliy tavsiyalar ham keltirilgan.