PROFILAKTIKA INSPEKTORLARINING UYUSHGAN JINOYATLIKNI OLDINI OLISH FAOLIYATINI TAKOMILLASHTIRISH VA UNING DOLZARBLIGI - Xoldarboev Ahmadjon Bozorboy o'g'li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Anotatsiya. Maqolada profilaktika inspektorlarining uyushgan jinoyatchilikni oldini olishdagi roli va faoliyatini takomillashtirishning dolzarbligi o‘rganiladi. O‘zbekistonda uyushgan jinoyatchilikning oldini olish bo‘yicha amalga oshirilayotgan chora-tadbirlar hali ham takomillashtirishni talab etadi, ayniqsa profilaktika inspektorlarining samarali ishlashini ta'minlashda. Maqolada profilaktika inspektorlarining asosiy vazifalari, jinoyatchilikka moyil bo‘lgan shaxslar bilan ishlash, jamiyatda huquqiy madaniyatni oshirish, ijtimoiy muhitni tahlil qilish va jinoyatchilikni kamaytirishga qaratilgan profilaktik ishlarga alohida e'tibor qaratiladi. Shuningdek, faoliyatni takomillashtirishning dolzarb masalalari, shu jumladan, innovatsion yondashuvlar, jamoatchilik bilan hamkorlikni kuchaytirish va inspektorlarning malakasini oshirish zarurligi ta'kidlanadi. Uyushgan jinoyatchilikning oldini olishda profilaktika inspektorlarining faoliyati mamlakatning xavfsizligini va ijtimoiy barqarorligini ta'minlashda muhim omil bo‘lib, zamonaviy yondashuvlar va metodlarni qo‘llash orqali samaradorligini oshirish mumkinligi ko‘rsatilgan. Maqola ijtimoiy barqarorlikni ta'minlash va jinoyatchilikni kamaytirish borasidagi amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.