O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASINING YANGILANGAN KONSTITUTSIYASI: HUQUQIY ISLOHOTLARNING YANGI BOSQICHI - Ahmedov Ruslan Ixtiyor oʻgʻli (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasining 2023-yil 8-aprelda qabul qilingan yangilangan tahriri, mamlakatda huquqiy, siyosiy va ijtimoiy islohotlarni amalga oshirishdagi muhim qadamdir. Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasining yangi Konstitutsiyasi, uning asosiy o‘zgartirishlari va jamiyatda ta’sir ko‘rsatadigan afzalliklari keng yoritilgan. Maqolada Konstitutsiya orqali amalga oshirilgan huquqiy islohotlar, fuqarolar huquqlarining kengayishi, iqtisodiy barqarorlik va ijtimoiy adolatning ta’minlanishi, shuningdek, demokratik tizimni mustahkamlashga qaratilgan o‘zgarishlar ilmiy tahlil qilinadi. Shu bilan birga, yangilangan Konstitutsiyaning davlat va jamiyat rivojiga qanday ta’sir ko‘rsatishi haqida muhokama yuritiladi.