SHAXSGA QARSHI JINOYATLAR - Isroilov Davronbek Dilshodbek o‘g‘li; To`raqulov Shoyusuf (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Shaxsga qarshi jinoyatlar jamiyatda insonning asosiy huquqlari va erkinliklariga tahdid soladigan jiddiy huquqbuzarliklardir. Ushbu maqolada shaxsga qarshi jinoyatlar turlari, ularning sabab va oqibatlari, shuningdek, bunday jinoyatlarning oldini olishda huquqiy va ijtimoiy choralar ko`rib chiqiladi. Mazkur maqola jinoyatlarga qarshi kurashni kuchaytirish va shaxs xavfsizligini ta’minlashga qaratilgan takliflarni ilgari suradi.