ELVIN BRUKS UAYT QALAMIGA MANSUB “CHALOTTE’S WEB” (SHARLOTTANING TO’RI) ASARINI INGLIZ TILIDAN OO’ZBEK TILIGA TARJIMA QILISH JARAYONIDA YUZAGA KELGAN LEKSIK-SEMANTIK VA SINTAKTIK MUAMMOLAR - Asadullayeva Marjona Ziyoqul qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Mazkur maqola Elvin Bruks Uayt qalamiga mansub “Charlotte’s web” (Sharlottaning to’ri) asarini ingliz tilidan o’zbek tiliga tarjima qilish jarayonidagi leksik-semantik va sintaktik  o’zgarishlarni, ularning mohiyatiga lingvistik nuqtai nazardan o’quvchi anglashi uchun ta’sir qiluvchi omillar hisobga olgan holda tahlil qilingan. Ushbu o’zgarishlar yuzaga kelganligi sababli gapda semantik, morfologik, leksikologik, sintaktik va yana bir nechta o’zgarishlar ro’y bergan. Ushbu maqolada esa yuqorida keltirilgan asar namunasida leksikologik va sintaktik muammolar uchun yechimlar taklif qilingan