KORXONALARDA FAVQULODDA VAZIYATLARNI OLDINI OLISH UCHUN QARATILGAN SANOAT SIGNALLARI VA XAVFSIZLIK BELGILARI - Madaminova Shahloxon Sharifjon qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: Ishlab chiqarish korxonalarida ishlatiladigan mashina va jihozlarga qo‘yiladigan asosiy talablar, ularning ishchilar uchun pishiq va mustahkam hamda ishlatishning osonligi, xavfsizlik mezonlari tizimlari bilan belgilanadi. Korxonalarda mashina va jihozlar xavfsizligini ta’minlash uchun, loyihalash jarayonida uning qanday ish bajarishini hisobga olgan holda, asosiy ish bajaruvchi qismlarini mukammal joylashtirishning ixcham usullarini qo‘llash, unga shakl berish va muhofaza qilish qurilmalarini joylashtirishni birga olib borish zarur.