UZUNLIKKA SAKROVCHI TALABALARNING MASHG’ULOT JARAYONINI TUZISHGA TABAQALASHTIRILGAN YONDASHUV - Yusupov Baxtiyor, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annototsiya. Uzunlikka sakrashda yuqori sport natijasiga erishish asosan yugurib kelish natijasida hosil qilingan gorizontal tezlikka va depsinish natijasida hosil bo‘lgan vertikal tezlikka bog’liq. Shuning uchun depsinish paytida yugurib kelish tezligi qanchalik yuqori bo‘lsa va depsinish qanchalik tez bajarilsa, boshlang’ich uchib chiqish tezligi shuncha yuqori bo‘lib, shunchalik uzoqqa sakraladi.