TOPOLOGIK TARTIBLASH: KAHN ALGORITMINING TEZKOR YONDASHUVI - Farmonov Sherzod Raxmonjonovich; A’zamova Sevinch Umidjon qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: Maqolada, "Topologik Tartiblash: Kahn algoritmining tezkor yondashuvi", topologik tartiblash masalasini yechishda Kahn algoritmining samarali qo‘llanilishi va uning tezkor yondashuvi muhokama qilinadi. Kahn algoritmi, yo‘llar orasidagi bog‘lanishlar (direkt grafda) orqali tsikl mavjud bo‘lmagan elementlarning tartiblanishini ta’minlashga mo‘ljallangan bo‘lib, u O(n + m) vaqt kompleksligi bilan ishlaydi, bu yerda n — tugunlar soni, m — qirralar soni. Maqola, Kahn algoritmiga asoslangan yondashuvning samaradorligini tahlil qiladi, ayniqsa yirik va murakkab graflarda.