GRAF VA DARAXT TUZILMALARIDA BREADTH-FIRST SEARCH ALGORITMINING QO’LLANILISHI - Farmonov Sherzodbek Raxmonjonovich,; Madatova Ruxshona Bunyodbek qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Ushbu maqolada Breadth-First Search (BFS) algoritmi haqida batafsil ma'lumot berilgan. BFS algoritmi graf va daraxt tuzilmalarida qidiruv va traversiya uchun ishlatiladigan asosiy usul bo'lib, boshlang'ich tugundan boshlab, uning qo'shni tugunlarini birma-bir ko'rib chiqadi. Algoritmning asosiy qadamlariga navbatni boshqarish, tugunlarni ko'rib chiqish va takrorlash kiritilgan. Maqolada BFS algoritmining afzalliklari, jumladan soddaligi va eng qisqa yo'llarni topish imkoniyati, shuningdek, uning kamchiliklari, xususan xotira sarfi va katta grafiklar bilan bog'liq muammolar ko'rib chiqilgan.