XOZIRGI KUNDA BARCHA SOHALAR UCHUN RAQAMLI AXBOROT TEXNALOGIYALARINING AHAMIYATI - Xudoyberdiyev Abdumalik, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya:Hozirgi kunda raqamli axborot texnologiyalari (AT) jamiyatning barcha sohalarida, iqtisodiyotdan tortib ta'lim, sog'liqni saqlash va davlat boshqaruvigacha keng tarqalgan. Ushbu tadqiqotda raqamli texnologiyalarning ahamiyati, ular orqali erishilgan yutuqlar va jamiyatning rivojiga qo'shgan hissasi tahlil qilinadi. Raqamli AT-lar biznes jarayonlarini avtomatlashtirish, ta'limni masofadan o'qish imkoniyatlari bilan boyitish, tibbiyotda telemeditsina va sun'iy intellektni qo'llash orqali sog'liqni saqlashni yaxshilash, shuningdek, davlat xizmatlarini elektronlashtirish orqali boshqaruv samaradorligini oshirishda muhim rol o'ynamoqda. Bunday texnologiyalarning kiberxavfsizlik, ekologik monitoring va ilmiy innovatsiyalar sohalaridagi ahamiyati ham alohida ta'kidlanadi. Tadqiqotda raqamli texnologiyalar yordamida jamiyatda yangi imkoniyatlar yaratish, resurslarni tejash, hamda muammolarga tezkor javob berish imkoniyatlari ko'rsatiladi. Natijada, raqamli axborot texnologiyalarining barcha sohalarda, shu jumladan iqtisodiy, ijtimoiy va ilmiy sohalarda jamiyatning rivojiga katta ta'sir ko'rsatishi aniq tasvirlanadi