TILLO , KUMUSH VA QOGOZ PULLAR ZAKOTI - Matkarimov Hakimboy Shokirovich, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Movarounnahr fiqh manbalarida qimmatbaho toshlarning zakotiga doir keltirilgan masalalar borasida bugungi kun ulamolarning yondoshuvlari, zamonaviy masalalar borasidagi yechimlari muhokama qilingan. Shuningdek, tilla va kumushning nisobi, bugungi kundagi zamonaviy o‘lchovlar bilan qanday o‘lchanishi, naqd pul va tijorat mollarining zakoti qanday hisoblanishi kerakligi to‘grisidagi masalalar ilmiy tahlil qilingan.