NAVOIY SHAHAR O’SIMLIKLARINING EKOLOGIK VA ESTETIK AHAMIYATI, INSON SALOMATLIGIGA TA’SIRI - Majidov Mansur, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Navoiy shahar o’simliklarining ekologik va estetik ahamiyati, ularning soni va turlari, inson hayotida tutgan o’rni, Navoiy shahar florasini xilma xilligini ta’minash yuzasidan olib  borilayotgan chora tadbirlar to’g’risida ma’lumotlar berib o’tilgan. Bundan tashqari Navoiy shahrining sho’rxok va qurg’oqchil yerlarida o’sish xususiyatiga ega bo’lgan o’simliklarni ko’paytirish hamda ularning plantatsiya jarayonida qilinishi kerak bo’lgan ish faoliyatlarini o’rganib chiqish hamda uni amalda qo’llashni batafsil yoritib berilgan. Shahar o’simliklari orasida inson salomatligiga ijobiy ta’sir etuvchi foydali va dorivor o’simliklar haqida batafsil malumotlar berib o’tilgan.