SUD-HUQUQ TIZIMIDAGI KORRUPSIYA VA UNING OQIBATLARI - Berdiyorova Bahora Faxriddin qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya;  Mazkur maqolada sud-huquq tizimidagi korrupsiyaning sabablari va oqibatlari, hamda uning huquqiy adolatga va jamiyatga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Hozirgi kunda keng yoyilib borayotgan jinoiy ishlar qatorida korrupsiya hamda uning bir nechta bo’g’inlar orqali amalga oshirilayotgan qabih xatti-harakatlar kun sayin ortib bormoqda. Bu esa jamiyatda davlat muassasalari hamda mansabdor shaxslarga nisbatan ishonchsizlik hissini kuchaytiradi. Shu bilan birga, bu hodisa jinoyatchilik darajasining oshishi va mamlakatning iqtisodiy rivojlanishiga to‘sqinlik qilishi bilan xavfli ekanligi qayd etilgan.  Tadqiqot natijalari O‘zbekiston Respublikasi tajribasi va xalqaro amaliyot asosida tahlil qilindi hamda ayrim sohalar tahlil qilinadi . Muammoni hal qilish bo‘yicha takliflar berilgan.