PSIXIK HOLATLAR VA ULARNING NAMOYON BO‘LISHINING PSIXOLOGIK HUSUSIYATLARI - Tojiboyeva Gulxumorxon Raxmonjonovna; Toshpulatov Akmal A’zamjon o‘g‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Ushbu maqola "Psixik holatlar va ularning namoyon bo‘lishining psixologik hususiyatlari" mavzusiga bag‘ishlangan bo‘lib, inson psixikasidagi turli holatlarning kognitiv, emosional va jismoniy jihatlarini tahlil qiladi. Psixik holatlar – bu shaxsning ongli yoki noaniq ravishda yuzaga keladigan, uning hissiyotlari, fikrlari va xatti-harakatlariga ta’sir ko‘rsatadigan holatlarni ifodalaydi. Maqolada psixik holatlarning turli xususiyatlari, ularning qanday paydo bo‘lishi, va qanday omillar orqali boshqarilishi mumkinligi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, psixik holatlarning insonning ruhiy salomatligi, motivatsiyasi, ijtimoiy muloqoti va qaror qabul qilish jarayonlariga ta’siri tahlil qilinadi. Psixologik nazariyalar va ilmiy tadqiqotlarga asoslanib, maqolada psixik holatlarning shakllanishi, o‘zgarishi va uning individual va guruh psixologiyasiga qanday ta’sir etishi masalalari ochib beriladi. U inson psixikasining turli jihatlari va murakkabligini yanada chuqurroq tushunishga yordam beradi.