SHARQ MUTAFAKKIRLARINING OILA VA TARBIYA HAQIDAGI QARASHLARI - Mirzaxanova Dilfuza Nig’matulla qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya:   Oila azal-azaldan Sharq xalqlari hayotida eng asosiy qadriyat sifatida jamiyatga maʼnan yetuk va jismonan barkamol insonni yetkazib beruvchi manba vazifasini oʻtab kelgan. Shu bilan bir qatorda, islom dinida oilaviy munosabatlar, nikohning manfaatlari, er va xotinning burch va vazifalari, oilada farzand tarbiyasi kabi masalalarga nihoyatda katta ahamiyat qaratilgan. Shu nuqtai nazardan aytish mumkinki, oilaviy munosabatlarni tartib-intizomga asoslangan holda olib borish jamiyat taraqqiyotiga, unda barkamol insonlar salmogʻining oshishiga xizmat qiladi.