KONSTITUTSIYA – ERKIN VA FAROVON HAYOTIMIZ GAROVI - Doniyarova Saida Sharof qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola O‘zbekiston Respublikasining Konstitutsiyasi erkin va farovon hayotimizni ta'minlashdagi asosiy omil sifatida ko‘riladi. Maqolada Konstitutsiyaning fuqarolar huquqlari, erkinliklari va ijtimoiy adolatni ta'minlashdagi roli tahlil qilinadi. Shuningdek, davlat boshqaruvi va qonun ustuvorligini ta'minlashda Konstitutsiyaning ahamiyati, uning xalqaro standartlar bilan uyg‘unligi va yangilanish jarayonlari haqida ma'lumotlar keltiriladi. Maqola, shuningdek, fuqarolarni jamiyatda faol ishtirok etishga undovchi qoidalar va imkoniyatlar haqida ham so‘z yuritiladi.