ЁШЛАРНИНГ ОИЛА ВА НИКОҲГА ТАЙЁРЛАШ МУАММОЛАРИ - Ўринов Одилбек Лазиз ўғли; Пардаева Севара Акрам қизи; Мирзахмедов Абдирашид Мамасидикович (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Аннотация. Мақолада ёшларнинг оила ва никоҳга муносабатининг ижтимоий-фалсафий тахлиллари асосида қиз болаларнинг никоҳга тайёрлашнинг ижтимоий аҳамияти ёритилган. Жамиятнинг глобал ахборотлашуви таъсирида ёшларнинг оила ва никоҳ масъулиятини шакллантиришнинг миллий-диний анъана ва қадриятларнинг ўрни асосланган.