ЖАМИЯТНИНГ ЯНГИ ТАРАҚҚИЁТ БОСҚИЧИДА ҚИЗ БОЛА - Сардор Жаббаров,; А. Мирзахмедов, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Аннотация. Замонавий техноген цивилизация шароитида қиз, бола, аёл ва хотин мақомини аниқлаш орқали қиз боланинг ижтимоий мақомига таъриф бериш мақоланинг мақсади ҳисобланади. Илмий адабиётларда гендер тенглиги, хотин-қизларнинг ижтимоий муаммоларининг назарий ва амалий масалаларидаги таъриф ва тафсирларни фалсафий тахлили орқали муаллифлар миллий таълим ва тарбияда қиз боланинг ижтимоий миссиясини ёритишга ҳаракат қилган.