TIMSS NING GLOBAL TA'LIM AMALIYOTI VA SIYOSATIGA TA'SIRI - Akbarov Muhammadmirzo (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: Bu maqola yurtimizda yoshlar uchun innovatsion taʼlim yaratishda muhim ahamiyatga ega boʻlgan TIMSS test dasturi haqida. Unda bu tadqiqotning Oʻzbekiston Respublikasi taʼlim sohasiga kirib kelishining sabablari aytilgan. Bu tadqiqot 2024- yilga moʻljallangan. Bizning davlatimiz bu loyihada 1-marta ishtirok etadi. Shu sababli unga alohida ishtiyoq bilan tayyorgarlik koʻrish zarur. Chunki rivojlangan davlatlar aynan xalqaro tadqiqotlarda yuqori koʻrsatkichga ega boʻlishadi. Biz ham Koreya Respublikasi oʻqitish tizimidan zamonaviy tizim sifatida foydalanyapmiz. Ishonamanki, barcha xalqaro tadqiqotlarda oʻzimizning yuqori natijamizga erishishimiz kerak.