TIO2 АСОСИДАГИ ЮҚОРИ СЕЗГИР БЎЁҚЛИ ҚУЁШ ЭЛЕМЕНТЛАРИНИНГ ФОТОЭЛЕКТРИК ХАРАКТЕРИСТИКАЛАРИ - О.О.Маматкаримов; А.А. Абдукаримов; Б.И.Ўктамалиев; Х.Н.Бозоров; А.У.Соатиллаев (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Аннотация. Ушбу ишда TiO2 асосидаги (DSSC- Dye sensitized solar cell) қуёш элементларини фотоэлектрик характеристикалари яъни: заряд тўплаш самарадорлиги (ηcoll), электронларни диффузия коэффиценти (D) ва электронларнинг эркин югуриш узоқлиги (Ln) тадқиқ қилинди. Қуёш элементидаги эркин электронларнинг 87% қисми электр токини хосил қилишда иштирок этиши аниқланди.