STEM VA STEAM YONDASHUVLARINING O`ZARO FARQI VA ULARNING TA`LIMDAGI ROLI - Pardayeva Sevara Baxtiyor qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada STEM ( tabiiy fan, texnologiya, muhandislik, matematika) va STEAM ( tabiiy fan, texnologiya, muhandislik, sanʼat, matematika) yondashuvlarining o‘zaro farqi va ularning taʼlim jarayonidagi roli tahlil qilinadi. STEM yondashuvi asosan ilmiy-texnik bilimlarni rivojlantirishga qaratilgan bo‘lsa, STEAM bu jarayonga sanʼatni qo‘shish orqali ijodkorlik va estetik fikrlashni shakllantirishga intiladi. Maqolada ushbu yondashuvlarning boshlang‘ich va umumiy o‘rta taʼlim tizimidagi ahamiyati, ularni amalga oshirish usullari va pedagogik jarayonga kiritishning afzalliklari ko‘rib chiqiladi. Shu bilan birga, O‘zbekistonda ushbu yondashuvlarni qo‘llash tajribalari va istiqbollari tahlil qilinadi. Maqola taʼlimda innovatsion texnologiyalarni joriy qilish bo‘yicha yangi yondashuvlarni o‘rganishga qaratilgan.