TEXNIK IJODKORLIKNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Qobuljonova Surayyo Hasanboy qizi; Ergasheva Gulmira Ergashboy qizi; Zuhriddinova Nilufar Nusrat qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Ushbu maqolada insonning borliqni bilish va o‘zgartirishga qaratilgan ongli, maqsadga yo‘naltirilgan faoliyati, uning natijasida yangi, o‘ziga xos, ilgari mavjud bo‘lmagan moddiy va ma’naviy ne’matlar yaratilishi va uning asosiy  tamoyillari, texnik ijodkorlikning o‘ziga xos xususiyatlari haqida so`z yuritiladi.