TAFAKKUR VA NUTQ FAOLIYATIGA DOIR PSIXOLOGIK YONDOSHUVLAR - Xolov Ro’ziboy Ashurovich, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada tafakkur va nutq faoliyatiga doir psixologik yondoshuvlarning yuzaga kelish shartlari, o‘ziga xosligi va bugungi kundagi zarurati xususida so‘z boradi. Uning matnni idrok etish va tushunish jarayonida tutgan o‘rni hali ham yetarlicha o‘rganilmagan, bu esa, o‘z navbatida, tafakkur va nutq faoliyatining nechog’lik muhim ahamiyat kasb etishini  aniqlash masalasida,  jiddiy e’tibor qaratishni talab qiladi.