ELEKTROMAGNIT HOLAT MEZONLARI BO‘YICHA TELEKOMMUNIKATSIYA TIZIMLARI ALOQA TARMOG‘INING GEOAXBOROT MODELI VA ALGORITMLARI - Hayitov Nasim To’lqin o’g’li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Telekommunikatsiya tizimlari zamonaviy kommunikatsiya muhitining muhim elementidir. Bu tizimlar elektromagnit signal va elektromagnit holat mezonlaridan foydalanadi. Ushbu maqola elektromagnit holat mezonlari, geoaxborot modellarini ishlab chiqish va ularni qo‘llab-quvvatlovchi algoritmlar haqida muhokama qiladi.