ENHANCING THE COMPUTATION AND DOCUMENTATION OF LOCAL BUDGET EXPENDITURES AND MANAGING CASH FLOW - Pazlitdinov Abbosbek Akram o’g’li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Аnnоtаtsiyа: Ushbu tezisim O‘zbekiston Respublikasida byudjet tashkilotlari tomonidan davlat byudjeti mablag‘lari hamda mahalliy mablag’lardan oqilona foydalanish va moliyaviy nazoratni horijiy tajribaga asoslanib takomillashtirishning dolzarb masalalariga bag‘ishlangan. Tezisimda davlat moliyaviy nazoratini samarali amalga oshirish hamda bu borada muammolarni bartaraf etish yo’llari tahlil qilingan. Shuningdek, byudjet mablag‘larini sarflashda yuzaga keladigan muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari, jumladan boshqa davlatlarning tajribasi ko‘rib chiqilgan.